Contactgegevens
Kleuvenstee 15
9403 LT  Assen
Home > Nieuws
Gebitsverzorging kinderen verslechtert

Gebitsverzorging bij kinderen, vooral uit lagere sociaal-economische milieus laat te wensen over. Dat zegt het Ivoren Kruis, de landelijke vereniging voor preventie van mond- en tandziekten. Doordat er stevig is bezuinigd op de voorlichting over mondhygiëne vreest de vereniging een snelle achteruitgang van het gebit bij kinderen.
 
Nu al lijkt de kwaliteit van kindergebitjes te verslechteren, maar het probleem is volgens woordvoerder Annego Fokker van het Ivoren Kruis nog sluimerend. "Het lijkt slechter te gaan, maar het is nog niet dramatisch. Wij vinden wel dat er snel aandacht voor moet komen, voordat we weer afglijden naar de situatie zoals die tot de jaren zestig was."
 
Tussen de jaren zestig en tachtig is de mondgezondheid van de Nederlandse bevolking sterk verbeterd. Nu de tandarts uit het ziekenfonds is geschrapt en minder voorlichting wordt gegeven, vreest de stichting dat die verbetering weer teniet wordt gedaan.
 
Mensen die sociaal economisch beter af zijn hebben ook een beter gebit. Dat is altijd al zo geweest, maar dat verschil had volgens het Ivoren Kruis inmiddels wel verholpen kunnen zijn. Nu vreest Fokke dat het verschil juist weer oploopt.

Vooral bij jonge kinderen vreest Ivoren Kruis een verslechtering. Kinderen snoepen steeds meer en kinderen krijgen steeds vaker een zuigfles met zoetigheid. Gaatjes in het melkgebit worden lang niet altijd meer gevuld, door de tijdsdruk bij tandartsen. "Maar een slecht melkgebit is een voorbode voor een slecht volwassen gebit", aldus Fokke.

De SP zal minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid tijdens het vragenuurtje komende dinsdag aan de tand voelen over de kwestie.
 
Ook in: Haagsche Courant, 03-09-2004

Verschijningsdatum: 06-09-2004
Rubriek: Uit de media
Bron: ANP, 03-09-2004




Tandarts Praktijk Marsdijk
Tandartsen Wigchert L J M & Wigchert M A


E info@tandartspraktijkmarsdijk.nl
I www.tandartspraktijkmarsdijk.nl


Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 8.15 - 17.00
Vrijdag 8.15 - 13.00

Voor afspraken en/of vragen zij wij bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tot 13.00 uur
onder telefoonnummer (0592) 345 953